Georgian Adventure | 15 Onvergetelijke dagen in Georgie
Zie alle schoonheden van Georgie met een rondreis naar keuze
georgie reizen, reizen naar georgie, goedkope reizen naar georgie, vakantie georgie, vakantie reizen georgie, backpacken georgie, georgie reisbureau, georgie vakantiepakket, vakantie georgie tbilisi, vakantie tbilisi, vakantie armenie, vakantie georgie armenie, rondreis georgie, rondreis georgie armenie, georgie skieen, georgie eten, georgische keuken, georgie vakantie, georgie rondreizen, georgie vakantieland, groepsreis georgie, groepsreis armenie
583
page,page-id-583,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
15 dagen header 1
BEZOEK: Tbilisi – Vardzia – Akhaltsikhe -Signgi- Telavi – Batumi – Mestia – Ushguli – Kutaisi – Mtskheta – Kazbegi-Tbilisi

15 ONVERGETELIJKE DAGEN IN GEORGIE

U kiest voor deze reis omdat:

  • U nieuwe ervaringen kunt opdoen en op ontdekkingsreis gaan in een wonderbaarlijke land.
  • U kennis maakt met een boeiend land met een majestueuze natuur en cultuur.
  • Het land is de bakermat van tal van Griekse mythen – van de Argonauten, het Gulden Vlies en Medea tot Prometheus.
  • U verblijft in sfeervolle guesthouses.
  • Diverse maaltijden en excursies zijn inbegrepen.
  • U kunt genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking
  • Met een traditioneel diner “Georgisch Tafelen”, begeleid met Georgische meerstemmige zang en Georgische dansen in kleurrijke volksdrachten           die vaak “ Kaukasisch ballet” worden genoemd.
  • Bezichtiging hoogstgelegen bewoonde dorp in Europa – welk door UNESCO is benoemd tot openluchtmuseum.
  • In 15 dagen brengt u een bezoek aan verschillende provincies, 13 verschillende steden en talloze bezienswaardigheden.
  • U kunt genieten van zon en zee in Batumi

Georgië: Ontdek, ervaar en geniet!

DAG 1 Tbilisi

Aankomst op de internationale luchthaven van Tbilisi waar de gids u al opwacht om u naar uw hotel te brengen; daarna heeft u vrije tijd om bij te komen van de reis en kunt u genieten van een aantal kleine welkomst hapjes.

Overnachting: hotel in Tbilisi.

1
2

DAG 2 Tbilisi

Na het ontbijt bezoekt u de mooiste bezienswaardigheden van de stad (2 – 3 uren). In het oude Tbilisi zult u een mix ontdekken van verschillende religies en culturen. Een bezoek aan de Meidan – de hoofdstraat van de oude stad met zijn zwavelhoudende bronnen, een van de redenen om de stad te stichten, zal daarbij vanzelfsprekend niet ontbreken. U brengt daarnaast een bezoek aan de Drievuldigheids-kathedraal – dit is de grootste kerk van Georgië en tevens van de gehele Kaukasus, en vervolgt uw weg naar het Narikala fort; het Metekhi plateau met zijn mooie kerk, de moskee, de synagoge, de Gregoriaanse kerk, de glazen Vredesbrug en de oude stadsmuur; de Rustavali Avenue en het Vrijheidsplein. Tijdens de rondleiding krijgt u ook de gelegenheid om 4 verschillende Georgische wijnen te proeven. Na de lunch bezoeken we eventueel de zwavelhoudende baden.

Diner: het diner met een traditionele Georgische dansshow is inbegrepen.
Overnachting: hotel in Tbilisi.

DAG 3   Tbilisi-Signagi-Gurdjaani- Telavi

Na het ontbijt vertrekken we naar Kacheti Sighnaghi, een van de oudste en mooiste steden in de Kacheti regio. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we naar Bodbe – en bezoeken we het klooster van de H. Nino (IX-XVIII eeuw) met de H. Bron. We bezoeken het dorp Velistshikhe, en zijn te gast bij een lokaal gezin wier tradities en gebruiken al eeuwenoud zijn. We nemen ook een kijkje in de 17e eeuwse wijnkelder, waar u de gelegenheid krijgt om kennis op te doen van de oude manieren om wijn te maken, en u nadien kunt proeven van de huisgemaakte wijnen. Tevens maakt u kennis met het maken van een Georgische lekkernij: de “Churchkhela”,  deze bestaat uit een zoete worst van ingedikt druivensap met walnoten, hazelnoten of amandelen met rozijnen. Deze wordt gedroogd en kan dan gegeten worden. U krijgt eveneens te zien hoe traditioneel brood wordt gebakken. Tijdens de lunch heeft u de mogelijkheid om uit de unieke lokale keuken te proeven. Na de lunch vertrekken we naar Tsinandali, de historische woonplaats van Alexander Chavchavadze. Er is geen betere plek om te verhalen van deze invloedrijke familie die een grote stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van Georgië. Laat u dan ook meevoeren in een buitengewone ervaring voor alle bezoekers.

Diner: Op eigen gelegenheid.

Overnachting: Guesthouse in Telavi.

3
4

DAG 4 Telavi-Gremi-Tbilisi

Na het ontbijt volgt een rondrit door de stad en een bezoek aan het volkenkundig museum en de esdoorn, een boom van 900 jaar oud. Vervolgens bezoeken we het klooster Alaverdi (X-XI eeuw), het kloostercomplex Ikalto en de oude en nieuwe kloosters van Shuamta. Daarna rijden we naar Eniseli, een overblijfsel van de stad Gremi uit de 16e eeuw. Deze stad beslaat 40 ha en is in drieën verdeeld: het Archangel kerk-complex, de koninklijke residentie en enkele handelsgebouwen. Aansluitend keren we terug naar ons hotel in Tbilisi.

Diner: op eigen gelegenheid.
Overnachting: hotel in Tbilisi.

DAG 5 Tbilisi-Gudauri (Kazbegi)

Na het ontbijt vertrekken we naar Kazbegi en zullen onderweg ook Ananouri bezoeken, een kasteel en de zetel van de graven van Aragvi, een feodale monarchie die de regio regeerde vanaf de 13e eeuw. Kasteel en omgeving waren strijdtoneel voor talloze veldslagen. Daarna vervolgen we onze weg naar Stepantsminda bekend als pleisterplaats voor trekkers en bergbeklimmers in de grote Kaukasus. Plaatselijke bezienswaardigheid is de Gergeti Trinity Kerk die bekend staat om zijn prachtig panoramisch uitzicht. Hier kunt u werkelijk spectaculaire foto’s maken.

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: Guesthouse in Kazbegi.

5
6

DAG 6 Gudauri-Gori-Borjomi-Akhacikhe

Na het ontbijt rijden we naar Gori – geboorteplaats van Joseph Vissarionovich Stalin– u krijgt de gelegenheid zijn geboortehuis te bezoeken. We vervolgen onze reis naar Uplistsikhe een oude in rotsen uitgehouwen stad. Na de lunch rijden we naar de stad Borjomi, die we uitgebreid zullen bekijken; in Borjomi kunt u het wereldberoemde mineraalwater proberen. We rijden door naar Akhalcikhe en zullen daar overnachten en dineren in een hotel.

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: Guesthouse in Akhaltsike.

DAG 7 Vardzia-Akhaltsikhe-Kutaisi

Na het ontbijt maken we een excursie naar Vardzia, hetgeen tot het koningin Tamara tijdperk behoort, een verlenging van de gouden eeuw. Het in de rotsen uitgehouwen deel behoort tot de koningin Tamara-periode. Het moderne Vardzia is maar een klein deel van het gehele complex, dat bijna geheel werd verwoest bij de zware aardbeving in 1283. In 1551 werden weer vernielingen aangebracht door de Turkse bezetters, zij vernielden o.a. de restanten van het imposante klooster, waarna herders het gebied gingen bewonen. In 1828 kwam het Russische leger en het het klooster werd weer in zijn oude luister hersteld. Vervolgens reizen we door naar Akhaltsikhe – liggend op het plateau van Pocxvi op 1000 mtr. boven de zeespiegel. In het oude deel van de stad ligt het Rabat kasteel. Rabat is eigenlijk een stad in een stad. De tempels, kerken en moskeeën liggen op slechts 500 mtr. van elkaar. Na bezichtiging rijden we naar Kutaisi.

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: Guesthouse in Kutaisi.

7
8

DAG 8– Kutaisi- Bagrati- Gelati- Sataflia Gave

Na het ontbijt rijden we naar de kloosters van Gelati en Motsameta en vervolgens naar de bergen van Sataplia met hun fabuleuze druipsteen-grotten welke pas in 1925 werden ontdekt. In 1933 zijn in deze grotten voetafdrukken van dinosaurussen gevonden, welke meer dan 120 miljoen jaren oud zijn. Er werden meer dan 200 afdrukken gevonden in twee verschillende lagen van de kalksteen. Na de lunch rijden we naar de Bagrati Kathedraal gebouwd in de 11e eeuw door koning Bagrat III, daarom wordt hij ook wel de Bagrat Kathedraal genoemd.

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: Guesthouse Kutaisi.

5 dagen header 2

DAG 9– Kutaisi– MESTIA

In de loop van de morgen vertrek naar Mestia – een hoog gelegen stadje in het noord-westen van Georgië op een hoogte van 1500 meter in de Kaukasus. Tijdens deze reis bezoeken we de Enguri stuwdam en de oude Latali kerken uit de 10e en 11e eeuw. We lunchen in een traditioneel Georgisch restaurant in Mestia. Na de lunch bezoeken we een volkenkundig museum. In de avond bent u in de gelegenheid het pittoreske panorama van Svaneti te bekijken. Overnachting in hotel.

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: Guesthouse in Mestia.

9
10

DAG 10   Mestia -Ushguli

Na ontbijt vertrek naar Ushguli, het hoogstgelegen bewoonde dorp in Europa – welk door UNESCO is benoemd tot openluchtmuseum. Hier krijgt u de mogelijkheid om te paard het hooggebergte van Usguli te bekijken. We brengen een bezoek aan Iphara en Kala waar we de beroemde “Liefdestoren”kunnen bekijken en de adembenemende vergezichten van Shkhara het hoogste punt van Georgië; 5068 meter boven de zeespiegel. We zien de oude kerk en de kasteeltorens van Lamaria (X-XI eeuw). We zitten aan voor een lokaal diner bij een lokale familie en overnachten in een Guesthouse in Ushguli. Als het weer toelaat kunt u dineren op het balkon of in de tuin en zo genieten van de prachtige natuur in Ushguli.

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: Guesthouse in Ushguli.

DAG 11 Ushguli – Batumi

Na ontbijt in het hotel vertrekken we om 9.00 uur naar Batumi. Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur in Georgië. Voor lunch en pauzes stoppen we bij verschillende mooie punten in Georgie.

Diner: op eigen gelegenheid.
Overnachting: hotel in Batumi.

11
12

Dag 12 Batumi

Na het ontbijt heeft u vrijaf tot 13.00 uur. Daarna gaan we naar Fort Gonio, dit is een romeins fort in Adjara, 15 km ten zuiden van Batumi en 4 km van de Turkse grens. In de 2e eeuw na Chr. was het een welvarende romeinse stad in Colchis, de stad was ook bekend vanwege zijn theater en hippodroom. Zij kwam later onder Byzantijnse invloed. De naam Gonio is voor het eerst bevestigd in Michael Panateros in de 14e eeuw. Het graf van de apostel Mattheus wordt in dit fort verondersteld. We maken een rondrit door de stad met o.a. het 6 mei park, de Vrijheidsallee, het Ilia Chavchavadze Drama Theater, de orthodoxe St. Nicolaaskerk, de synagoge en de katholieke kerk.

Diner: op eigen gelegenheid.
Overnachting: hotel in Batumi.

Dag 13 Batumi

Na het ontbijt kunt u deze dag genieten van de zon en zee of u kunt Batumi verder bezichtigen.

Diner: op eigen gelegenheid.
Overnachting: hotel in Batumi.

13
14

DAG 14    Batumi – Mtskheta- Tbilisi

Na het ontbijt rijden we naar Mtskheta – hoofdstad in de Georgische oudheid. We bezoeken de kloosters Svetitskoveli (IV eeuw) en Jvari (VI eeuw) waarna we terugrijden naar Tbilisi. Avondtour met gids door Tbilisi. We dineren in de stad, daarna onze voorlopig laatste nacht in een hotel in dit wonderbaarlijke land.

Diner: Op eigen gelegenheid.
Overnachting: Hotel in Tbilisi.

DAG 15

Na ontbijt vertrek naar Tbilisi Airport. Verlaat Georgië met zoete herinneringen en het verlangen om nog eens terug te komen.

15

Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden

PRIJZEN

INCLUSIEF

• Internationale vluchten

• Vervoer afhankelijk van programmaonderdeel per comfortabele Jeep      of Cedan

• Transfer van / naar de luchthaven

• Accommodatie hotel en in Akhaltsikhe / Mestia / Ushguli / Telavi /        Kutaisi verblijft u in gasthuizen

• Welkomst hapjes

• Ontbijt tijdens gehele programma

• Lunch 2x

• Diner 7x

• Mineraalwater (1 fles van 0,5 liter per persoon per dag)

• Toegang tot alle bezienswaardigheden en musea zoals in het              programma aangegeven.

• Engels sprekende gids’s (Tbilisi, Vardzia, Batumi, Mestia, Ushguli,                Kutaisi, Mtscheta; Akhalcikhe, Kazbegi

• Wijn proeferij op dag 2 in Tbilisi en op dag 3-4 in Kakheti

• Deelname aan de voorbereiding van de traditionele Georgische                gerechten.

• Luchthavenbelasting.

• Brandstofheffing.

EXCLUSIEF

• Medische Verzekeringen

• Concerten niet inbegrepen in het programma

• maaltijden, niet genoemd in het programma;

• Alcoholische dranken die niet in het programma zijn vermeld

• Boekingskosten

• bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland)

• vertrekbelasting

• reis- en annuleringsverzekering

Wij staan vanzelfsprekend open voor alle suggesties en zullen blij zijn om aan uw speciale eisen te voldoen. Maatwerk mogelijkheden zijn dan ook mogelijk, u kunt hiervoor dan ook geheel vrijblijvend contact met ons opnemen

Groep van 5 personen

1 persoonskamer P.P. v.a. 1542 euro

2 persoonskamer P.P. v.a. 1419 euro

Groep van 6 personen

1 persoonskamer P.P. v.a. 1485 euro

2 persoonskamer P.P. v.a. 1365 euro

Groep van 10 personen

1 persoonskamer P.P. v.a. 1375 euro

2 persoonskamer P.P. v.a. 1250 euro

Ja ik wil ook mee!

MEER WETEN?

< class="icon_title" style="">

VAKANTIES
< class="icon_title" style="">

GASTRONOMIE
< class="icon_title" style="">

GASTVRIJHEID
< class="icon_title" style="">

CULTUUR
< class="icon_title" style="">

NATUUR
< class="icon_title" style="">

ADVENTURE