Georgian Adventure | Alle bezienswaardigheden in Georgie!
Maak een prachtige reis langs de mooiste bezienswaardigheden van georgie!
georgie bezienswaardigheden, georgie cultuur, georgie kerken, georgie reizen, reizen naar georgie, goedkope reizen naar georgie, vakantie georgie, vakantie reizen georgie, backpacken georgie, georgie reisbureau, georgie vakantiepakket, vakantie georgie tbilisi, vakantie tbilisi, vakantie armenie, vakantie georgie armenie, rondreis georgie, rondreis georgie armenie, georgie skieen, georgie eten, georgische keuken, georgie vakantie, georgie rondreizen, georgie vakantieland, groepsreis georgie, groepsreis armenie
304
page,page-id-304,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
bezienswaardigheid header 2

Bezienswaardigheden

Tbilisi

De stad ligt aan beide oevers van de rivier Mtkvari en is omgeven door bergen. Volgens een oude legende werd het huidige grondgebied van Tiflis nog tot 485 na Christus bedekt met bossen. Een algemeen aanvaarde versie van de legende verhaalt dat de koning van Iberië, Vachangt I Gorgasali, op jacht was in de dichtbeboste regio met een valk. Toen de valk een fazant gevangen had, vielen zij samen in een warmwaterbron. Koning Vachtang raakte zo onder de indruk van de warme bronnen dat hij beval om het bos te snoeien en er een stad te stichten. De naam Tbilisi is afgeleid van het oude Georgische woord “Tbili”, wat betekent warm. Archeologische studies van de regio hebben aangegeven dat menselijke nederzetting op het grondgebied van Tbilisi al in het 4e millennium voor Christus zijn gevonden.

Oude Tbilisi

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn verzameld in de wijk Oud Tbilisi. Dit gebied is bekend om zijn Zwavelbadhuizen. In de buurt van de Shardeni straat vindt u tal van populaire restaurants, openlucht Café-bars, nachtclubs en galeries.

Georgië: een land vol bezienswaardigheden

Narikala

Narikala Fortress kan worden gezien vanuit elk punt in het oude Tbilisi. Het werd gebouwd voor militaire doeleinden in de vierde eeuw en is aanzienlijk uitgebreid in de daaropvolgende periodes.

foto1
foto2

Sameba-kathedraal

De Kathedraal van de heilige Drievuldigheid van Tbilisi is de belangrijkste Christelijke kathedraal van de Georgisch-Orthodoxe Kerk in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Dit is de grootste kerk van Georgië en tevens van de gehele Kaukasus. Het is daarnaast ook de op drie na hoogste Orthodoxe kerk in de wereld. Het kathedraal complex beschikt eveneens over een ondergrondse sectie en integreert negen kapellen, diverse aanvullende gebouwen en prachtige tuinen.

Meidan – Abanotubani – zwavelbaden

Abanotubani letterlijk “badwijk” is de oude wijk van Tbilisi, bekend om zijn zwavelbaden. Gelegen aan de oostelijke oever van de rivier de Mtkvari aan de voet van Narikala fort tegenover Metekhisubani, is het een belangrijk historisch deel van de stad. Dit is de plaats, waar volgens een legende de valk van de Koning van Iberia, Vakhtang Gorgasali, viel, wat leidde tot de ontdekking van de warmwaterbronnen en vervolgens tot de oprichting van een nieuwe hoofdstad.

foto3
foto4

Metekhi

Metekhi is een historische wijk van Tbilisi, gelegen aan de verhoogde klif met uitzicht op de rivier Mtkvari. De wijk was een van de vroegst bewoonde gebieden op het grondgebied van de stad. Koning Vakhtang Gorgasali richtte hier een kerk en een fort, dat ook diende als residentie van een koning. Hier ontleent de wijk ook de naam Metekhi aan, die dateert uit de twaalfde eeuw en letterlijk “het gebied rond het paleis” betekent

Rustaveli Avenue

Rustaveli Avenue is een laan in het centrum van Tbilisi vernoemd naar de Middeleeuwse Georgische dichter Sjota Roestaveli. De straat is een 1,5 kilometer lange laan, die begint aan het Vrijheidsplein en overgaat in het Kostavas Kucha (Kostavastraat).

Roestaveli wordt vaak beschouwd als de hoofdweg van Tbilisi omdat het gelegen is nabij de Avenue en bestaat uit een groot aantal overheids-, openbare-, culturele- en zakelijke gebouwen. De laan staat vol met verschillende cafés, winkels, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Rustaveli Avenue is een mix van moderne en 20e-eeuwse architectuur. Dit is de plek voor vele outdoor tentoonstellingen, optredens etc.. De laan is één van de beste architectonische en toeristische centra van Tbilisi.

foto5
foto6

De Brug van de Vrede

De Brug van de Vrede is een voetgangersbrug over de Mtkvari rivier in het centrum van Tbilisi. Deze boogbrug, officieel geopend op 6 mei 2010, is een constructie van staal en glas en is ontworpen door de Italiaanse architect Michele de Lucchi.

Mtatsminda/ Funicular

Tbilisi Kabelbaan is één van de mooiste kabelbanen in de wereld. Het spoor leidt naar een prachtige pretpark Mtatsminda, dat uitkijkt over de hele stad.

foto7
foto8

Sighnagi

Sighnagi is een stad in Oost-Georgië, in de regio Kacheti. Met 2300 inwoners is het één van de kleinste steden van het land. Het is de hoofdstad van het gemeente Sighnangi. Sighnaghi’s economie bestaat uit het produceren van wijn en traditionele tapijten. Sighnaghi onderging een fundamentele verbouwing om een toeristisch centrum te worden.

Bodbe klooster

Bodbe is een Georgisch-Orthodox kloostercomplex en de zetel van de bisschoppen van Bodbe gelegen op 2 km van de stad van Sighnaghi. Het is oorspronkelijk gebouwd in de negende eeuw en is aanzienlijk verbouwd, met name in de 17e eeuw. Het klooster functioneert nu als een nonnenklooster en is één van de belangrijkste bedevaartsoorden in Georgië vanwege de associatie met St. Nino, de 4de-eeuwse vrouwelijke evangelist van Georgiërs, waarvan de overblijfselen hier zijn verankerd.

foto9
foto10

Prins Alexander Chavchavadze

Alexander Chavchavadze (1786 – 6 november 1846) was een opvallende Georgische dichter, openbare weldoener en militair figuur. Beschouwd als de “vader van de Georgische romantiek”, was hij een vooraanstaande Georgische aristocraat en een getalenteerd generaal in het Keizerlijk van de Russische dienst.

Zijn huis, nu het museum van Alexander Chavchavadze, is gevestigd in een siertuin van twaalf hectare en is zeker een wandeling waard. Er zijn vele mooie, volwassen voorbeelden van zeldzame bomen met inbegrip van pijnbomen, ceders, magnolia en lindebomen, evenals bamboe en palmen.

Achter het hoofdgebouw aan het noordoosten zijn industriële gebouwen waarin de beroemde Tsinandali wijnmakerij te vinden is, opgericht in 1884 door de vader van Alexander Chavchavadze.

Telavi

Telavi is de belangrijkste stad en het administratieve centrum van de oostelijke provincie van Georgië van Kakheti. De bevolking bestaat uit ongeveer 21.800 inwoners. De stad ligt op de bergketen van Tsiv-Gombori berg op 500-800 meter boven de zeespiegel. Telavi is de enige stad in Georgië waar vier fortificatiemonumenten uit verschillende historische perioden relatief intact zijn gebleven. Om deze reden beschouwen architecten, wetenschappers en kunsthistorici Telavi als de meest “middeleeuwse” stad in het land.

foto11
foto12

Gremi

Gremi is een zestiende eeuws architectonisch monument, de koninklijke citadel en de kerk van de aartsengelen in Kakheti, Georgië. Het complex is een overblijfsel van de eens zo bloeiende stad Gremi en ligt ten oosten van het huidige dorp met dezelfde naam in de wijk Kvareli, 175 kilometer ten oosten van Tbilisi, de hoofdstad van Georgië.

Ananuri

Ananuri is een kasteel op de rivier Aragvi in Georgië, ongeveer 72 kilometer van Tbilisi. Ananuri was een kasteel en de zetel van de Eristavis (Hertogen) van Aragvi, een feodale dynastie, die het gebied vanaf de dertiende eeuw regeerde.

foto13
foto14

Gergeti

De Drievuldigheidskerk van Gergeti is een Georgisch-Orthodoxe kerk in de Georgische regio Mtscheta-Mtianeti. Zij ligt op een hoogte van 2170 meter tegenover het centrum van de historische regio Khevi, Kasbegi.

Uplistsikhe

Uplistsikhe betekent letterlijk “de Heer fort” is een oude uit rotsen gehouwen stad in het oosten van Georgië, ongeveer 10 kilometer ten oosten van de stad Gori, Shida Kartli. Uplistsikhe wordt geïdentificeerd door archeologen als een van de oudste stedelijke vestigingen in Georgia. De stad is strategisch gelegen in het hart van het oude koninkrijk van Kartli (of Iberia zoals het bekend was bij de klassieke auteurs). Uplistsikhe is naar voren gekomen als een belangrijke politieke en religieuze centrum van het land. Het Uplistsikhe complex kan worden onderverdeeld in drie delen: het zuiden (lager), midden (centrale) en het noorden (boven) met een totale oppervlakte van ongeveer 8 hectare.

foto15
foto16

Akhaltsikhe

Akhaltsikhe betekent letterlijk ‘nieuw kasteel’, voorheen bekend als Lomisa. Het is een kleine stad in Georgia’s zuidwestelijke regio van Samtskhe-Javakheti. Het is gelegen aan de beide oevers van een riviertje Potskov, dat de stad scheidt van het oude deel in het noorden en het nieuwe deel in het zuiden. In het oude deel van de stad kan men een oud fort, kasteel, moskee, de oude vesting van de Jakelis (13e-14e eeuw) en de kerk St. Marien zien.

Vardzia

De grotstad Vardzia is een grotklooster aan de zijkant van. Het werd gesticht door koningin Tamar in 1185. Het klooster werd gebouwd als bescherming tegen de Mongolen en bestond uit meer dan zesduizend appartementen die gestapeld werden in dertien verdiepingen.

De stad omvatte een kerk, een troonzaal en een complex irrigatiesysteem met bewaterde terrasvormige landbouwgronden. De enige toegang tot het complex was door de enkele goed verborgen tunnels in de buurt van de Koera.

Een aardbeving in Samtsche verwoestte ongeveer twee derde van de stad in 1283, waardoor de grotten te zien waren van buitenaf en wat leidde tot de instorting van het irrigatiesysteem.

foto17
foto18

Kutaisi

Koetaisi is de tweede stad van Georgië en het bestuurlijk centrum van de westelijke regio Imereti. Het ligt op 221 kilometer ten westen van Tbilisi aan de rivier de Rioni. De stad heeft 190.100 inwoners. De plaats waar nu Koetaisi ligt wordt al duizenden jaren bewoond. In 2005 werd een huis gevonden uit 2800 v.Chr. toen de stad Aia heette. Uit archeologisch bewijs blijkt dat Kutaia vanaf de 8e eeuw v.Chr. de hoofdstad was van het rijk Colchis. Van 975 tot 1122 was Koetaisi de hoofdstad van het Koninkrijk Georgië.

Zie het met je eigen ogen!

Motsameta

Het is een klein en zeer mooi klooster met ronde torens met tentvormige koepels. Het kleine klooster heeft een spectaculaire ligging op een klif boven een bocht van de rivier de Tskhaltsitela. Deze plek is extreem geïsoleerd en zelden bezocht door toeristen en zal u een onvervalste smaak van het monastieke leven geven.

Volgens de legende werd het klooster gebouwd op de plaats waar islamitische agressors twee Georgische prinsen, genaamd David en Konstantin Mkheidze, martelden en doodden omdat ze weigerden om de islam te accepteren. De Tsaar Bagrat III reconstrueerde de kerk in de tiende eeuw. Het gebouw werd weer herbouwd in de negentiende eeuw.

ten
foto19

De Bagratkathedraal

De Bagratkathedraal is een elfde eeuwse kathedraal in de Georgische plaats Koetaisi. De kathedraal werd gebouwd in de eerste jaren van de elfde eeuw op de Oekimerioni-heuvel, in opdracht van koning Bagrat III. De kathedraal is naar deze koning genoemd. Eind zeventiende eeuw werd het kathedraal verwoest door de Ottomaanse troepen, die het koninkrijk Imereti binnen waren gevallen.

In 1952 werd begonnen met het restaureren en conserveren van de ruïnes. In 1994 werd de kathedraal door UNESCO opgenomen in de werelderfgoedlijst.

Gelati Klooster

Het Klooster van Gelati of het Klooster van de Maagd in Gelati is een klooster nabij de stad Koetaisi in het westen van Georgië. Het Orthodoxe klooster werd gebouwd door de koning van Georgië David de Bouwer (1089-1125) in 1106. Het Gelatiklooster was één van de belangrijkste culturele en onderwijskundige centra van het oude Georgië.

Aan de academie werkten de beste Georgische wetenschappers, theologen en filosofen. In het klooster zijn nog steeds vele muurschilderingen en manuscripten te zien uit de Middeleeuwen. Koning David de Bouwer ligt in het klooster begraven . In 1994 werd het klooster tot werelderfgoed verklaard door UNESCO.

foto20
foto21

Ushguli

Ushguli is een gemeenschap van vier dorpen aan de voet van Shkhara, een van de hoogste blanke toppen. De Ushguli dorpen bevatten gebouwen die deel uitmaken van het UNESCO-erfgoed van Upper Svaneti. Typische Svanetische beschermende torens zijn te vinden in het dorp. De Ushguli kapel gelegen op een heuveltop in de buurt van het dorp dateert uit de twaalfde eeuw.

Mtscheta

Mtscheta is een oud stadje in het oosten van Georgië. Het is gelegen in de historische landstreek Kartli, bij de monding van de Aragvi in de Mtkvari, niet ver van de hoofdstad Tbilisi. Het is de hoofdstad van de regio Mtscheta-Mtianeti.

In het verleden speelde de stad een belangrijke rol bij het verspreiding van Christelijke geloof in Georgie. Het was van de derde tot de vijfde eeuw v.Chr. de hoofdstad van Kaukasisch Iberië. Het was ook in Mtscheta dat de Georgiërs bekeerden tot het christendom en de Georgisch-orthodoxe Kerk stichtten.

In de stad zijn verschillende historische gebouwen, zoals de Svetitschoveli-kathedraal uit de elfde eeuw. De monumenten zijn allemaal opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

foto22
foto23

Nokalakevi

Nokalakevi is een dorp en archeologische plaats in het westen van Georgië. De plaats is nu een archeologische site, maar vroeger was het een grote stad, bekend onder de naam Archaeopolis en in Georgië als Tsikhe Goji. Het was van de vierde tot achtste eeuw de hoofdstad van het koninkrijk Egrisi. Archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de plaats reeds in het begin van het eerste millennium v.Chr. was bewoond.

Ga op reis en ontdek…

MEER WETEN?

< class="icon_title" style="">

VAKANTIES
< class="icon_title" style="">

GASTRONOMIE
< class="icon_title" style="">

GASTVRIJHEID
< class="icon_title" style="">

CULTUUR
< class="icon_title" style="">

NATUUR
< class="icon_title" style="">

ADVENTURE