Georgian Adventure | Ga voor de uitdaging in de Extreme tour!
Of stel je eigen reis samen. Alles is mogelijk!
georgie reizen, reizen naar georgie, goedkope reizen naar georgie, vakantie georgie, vakantie reizen georgie, backpacken georgie, georgie reisbureau, georgie vakantiepakket, vakantie georgie tbilisi, vakantie tbilisi, vakantie armenie, vakantie georgie armenie, rondreis georgie, rondreis georgie armenie, georgie skieen, georgie eten, georgische keuken, georgie vakantie, georgie rondreizen, georgie vakantieland, groepsreis georgie, groepsreis armenie
593
page,page-id-593,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
header 10 daagse tour

Outdoor Tour

Duur van de tour: 10 dagen

 

 

U kiest voor deze reis omdat:

 • U twee vakanties kunt combineren in een;
 • U verblijft in sfeervolle guesthouses;
 • U kunt genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking
 • Diverse maaltijden en excursies zijn inbegrepen.
 • Met een traditioneel diner       “Georgisch Tafelen”, begeleid met Georgische meerstemmige zang en Georgische dansen in kleurrijke volksdrachten     die vaak “ Kaukasisch ballet” worden genoemd.
 • U een wandeltocht en boottocht kunt maken in verschillende canyons en ravijnen in een ongerepte natuur.
 • Liefhebbers ook kunnen vissen met Georgische traditionele methoden
 • U genieten kunt van een picknick met een Georgische BBQ.
 • U een excursie kunt maken naar de Prometheus-grot, de tweede grootste Karstgrot in Europa.
 • U het op 3016 meter hoogte gelegen prachtige ”zilveren meer” kunt bezichtigen in een uitgebluste vulkaankrater.
 • U de rondleiding krijgt door de hoofdstad Tbilisi ook “klein Parijs” genoemd bij avondlicht.

Georgië: Ga de uitdaging aan!

Dag 1: Tbilisi

Uw rondreis in Georgië  start op de internationale luchthaven van Tbilisi. Op het vliegveld wordt u opgehaald door uw Engelssprekende reisbegeleider. Transfer naar het hotel in Tbilisi waar een aantal welkomst hapjes op u wachten.

dag1
dag2

Dag 2: Tbilisi-Kutaisi- Prometheus grotten 

Na het ontbijt gaat onze reis naar Kutaisi. We zullen onze excursie beginnen met een bezoek aan de Bagrati kathedraal, gebouwd door Bagrat III, koning van Georgie in de 11e eeuw. Daarna brengen we een bezoek aan het Gelati klooster, een oosters- orthodox klooster gesticht door koning David de Bouwer in 1106. In 1994 is Gelati samen met de Bagrati kathedraal door Unesco tot werelderfgoed verklaard. Vervolgens brengen we bezoek aan het Motsameta Klooster met een geschiedenis die teruggaat tot de vierde eeuw. Het kleine klooster heeft een spectaculaire ligging op een klif boven een bocht van de rivier de Tskhaltsitela.  Extreem geïsoleerd en zelden bezocht door toeristen, zal deze plaats u een onvervalste smaak van het monastieke leven geven. Naderhand heeft u ook gelegenheid om het Nationaal Historisch Museum te bezoeken.

Tot slot hebben we een excursie naar de Prometheus grot, de tweede grootste Karst grot in Europa. De grot is beroemd om zijn enorme hallen en ondergrondse meren en rivieren. Hier krijgt u ook de gelegenheid om te zwemmen in de rivier. Met een boottocht in de grotten kunt u genieten van ondergrondse natuur. De grot is vernoemd naar Prometheus (Amiran volgens de Georgische legende), omdat hij volgens de legende werd vastgeketend op de berg Khomli niet ver van de grot.

In de avond keren we terug naar Kutaisi voor een rondleiding door de stad. We brengen natuurlijk ook een bezoek aan de meest beroemde bezienswaardigheden. Na de rondleiding is de rest van de avond ter eigen invulling.

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: Guesthouse in Kutaisi

Dag 3: Kutaisi-Gordi

Vandaag na het ontbijt brengen we een bezoek aan het dorp Gordi. Hier begint een prachtige wandeltocht en een afdaling in het Okatse ravijn. Het betreft een vrijwel door de mens onaangetast natuurgebied met prachtige uitzichten en alleen al het gevoel om in dit natuurgebied te zijn is geweldig. Vervolgens kunt u gedurende de boottocht genieten van het prachtige uitzicht op de rivier en watervallen langs de ongerepte natuur. Daarnaast kan deze plaats de bijzondere interesse wekken door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid fossielen en versteende voetsporen van dinosaurussen.

Vervolgens gaat onze reis door naar het dorp Salkhino. Hier brengen we een bezoek aan het zomerverblijf van prins Dadiani (Adellijke familie, regerend over de regio in de 19e eeuw).

Na ons bezoek aan Salkhino keren we terug bij het Okatse ravijn. Hier gaan we lunchen en kamperen. Na een beetje gerust te hebben gaan we de hoogste waterval van Georgia (60m) bezichtigen. Liefhebbers kunnen ook vissen met de Georgische traditionele methoden.

Diner: het avond eten bestaat uit in de natuur en op het vuur bereid vlees en vis.

Overnachting: in de tenten.

dag3
dag4

Dag 4: Martvili-Salxino-Archeopolis-Kutaisi

Vandaag na het ontbijt rijden we richting het Martvili klooster, gelegen op 40 min. rijden van Kutaisi. Onze eerste stop onderweg is Nokalakevi, een archeologische plaats van ongeveer 20 ha die bestaat uit de overblijfselen van een 4-6th eeuw fort.. De plaats werd door Byzantijnse, Romeinse en Griekse historici bekend als Archaeopolis en in Georgie als Tsikhe Goji .

Daarna bezoeken we het Martvili klooster en gaan we aansluitend de Abashistskhali Canyon bezichtigen. Met de boottocht kunt u vervolgens van zijn beroemde zijn bezienswaardigheden en natuur genieten. Als lunch volgt een gezellige barbecue met Mtsvadi en Shashlik en genieten we van de Georgische wijn en een goede tijd rond het kampvuur. Vervolgens gaan we naar Salkhino – het voormalige kasteel van de Megrelian hertogen en tegenwoordig een klooster. Daarna keren we terug naar Kutaisi en verblijven we bij een gezellige guesthouse.

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: Guesthouse in Kutaisi.

Dag 5: Kutaisi-Samegrelo

De volgende etappe van onze reis gaat door de rivierkloof richting Tobovarchgili (een meer in het Egrisi Gebergte). De omgeving is uniek in Europa door zijn verschillende natuurverschijnselen zoals grotten, minerale bronnen, moerasgronden, watervallen, meren en bergtoppen met eeuwige sneeuw. Het echte avontuurgevoel krijgt u als u de auto verlaat omdat de weg ophoudt en u te voet een aantal kilometers door de bossen moet gaan en het het pad alleen maar hoger en hoger gaat met om u heen alleen maar bergen, ravijnen en watervallen.

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: In de tenten.
Indien gewenst kunt u te Kutaisi-Samegrelo een paard huren voor 25 euro per dag

dag5
5 dagen header 2
dag6

Dag 6: Het Okhoge meer

Na het ontbijt vervolgen we onze weg door de prachtige natuur (3-4 uur looptijd). Een kant van de berg is zeer steil en heeft een moeilijkheids graad 5. De hoogte van deze berg is 3016 meter. Hier staat de tijd stil en zou je er aan kunnen denken hoe veel tijd je verloren hebt door hier niet eerder te zijn. Voor ons ligt in een uitgebluste vulkaankrater het Okhoge meer (zilveren meer)

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: in de tenten

Dag 7: Het Okhoge meer -Tobovarchxili – Okhoge

Vandaag na het ontbijt vervolgen we onze weg naar het volgende hoogtepunt van deze prachtige berg. We gaan het meer Tobovarchxili bezichtigen en stoppen onderweg voor de Lunch. Daarna gaan we voor het avondmaal en de overnachting in tenten terug naar het Okhage meer.

Diner: het diner is inbegrepen.
Overnachting: in de tenten

dag7
dag8

Dag 8: Kutaisi

Vroeg in de ochtend na het ontbijt zetten we onze wandeltocht voort om na de lunch naar Kutaisi te vertrekken.

Diner: Inbegrepen. In een van de kutaisi restaurant beleven we een gezellig etentje.
Overnachting: Guesthouse in Kutaisi.

Dag 9: Kutaisi-Tbilisi

Na het ontbijt vertrekken we naar Tbilisi om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken (2-3 uur): de oude stad van Tbilisi, waar u een geweldige mix van verschillende culturen en religies kunt zien. Meidan – het centrale plein van de oude stad en de zwavelhoudende baden waren de belangrijkste reden waarom Tbilisi werd gebouwd en zijn een bezoek dan ook zonder meer waard. Een bezichtiging van de kathedraal van de heilige Drievuldigheid van Tbilisi, de grootste kerk in Georgië en de Kaukasus en het Narikala Fort,een oud fort met perfect uitzicht over de stad Tbilisi, staat eveneens op het programma. Vanaf het Narikala Fort is goed de Koera rivier te zien die door de stad loopt en kunt u genieten van een fantastisch panorama over de stad. Metekhi, een historische wijk van Tbilisi, gelegen op de verhoogde klif met uitzicht op de Mtkvari rivier zal eveneens worden bezocht. De wijk was een van de vroegst bewoonde gebieden op het grondgebied van de stad. Volgens de overlevering richtte Koning Vakhtang Gorgasali  hier een kerk en fort op dat ook diende als de residentie van de koning. Verder brengt u een bezoek aan de oude synagoge, de moskee, de Gregoriaanse kerk en de Brug van de Vrede, een voetgangersbrug over de Mtkvari rivier in het centrum van Tbilisi. Deze boogbrug, officieel geopend op 6 mei 2010, is een constructie van staal en glas ontworpen door de Italiaanse architect Michele de Lucchi. Rustaveli Avenue is de Champs Elysees van Georgië. Veel regeringsgebouwen liggen aan deze straat. De straat eindigt in het oosten bij het Vrijheidsplein, de plek waar de Rozenrevolutie in november 2003 begon. Tijdens de rondleiding krijgt u ook de gelegenheid om 4 Georgische soorten wijn te proeven. Hierna kunt u op eigen gelegenheid genieten van een lunch in één van de vele restaurantjes die Tbilisi rijk is.

In Tbilisi krijgt u een begeleide nacht tour door de stad. Onderweg verbazen we ons over de prachtig verlichte kerkjes en gebouwen tegen de heuvels van Tbilisi. Het is heel mooi verlicht en getuigd van een buitengewone schoonheid. Tbilisi heette vroeger niet voor niets ‘Klein Parijs’. Natuurlijk ook omdat veel gebouwen gebouwd zijn door Franse architecten. Vooral de oevers van de Mtkvari rivier doen denken aan die van de Seine.

Diner: op eigen gelegenheid.
Overnachting: hotel in Tbilisi.

dag9
dag10

Dag 10

Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht. Uw avontuurlijke rondreis in Georgië zit er voorlopig op.

Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden

PRIJZEN

INCLUSIEF

 • Internationale vluchten
 • Vervoer per programma.
 • Transfer van / naar de luchthaven
 • Accommodatie
 • Welkomst hapjes
 • Ontbijt tijdens gehele programma
 • Lunch 6x
 • Diner 7x waarvan 1x feest diner.
 • Toegang tot alle bezienswaardigheden en musea zoals in het programma aangegeven.
 • Engels sprekende gids
 • Wijnproeferij op dag 9 in Tbilisi
 • Luchthavenbelasting.
 • Raften op het meer Martvili
 • Brandstofheffing

EXCLUSIEF

 • Medische Verzekeringen
 • Maaltijden, niet genoemd in het programma;
 • Alcoholische dranken niet in het programma vermeld
 • Boekingskosten
 • bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland)
 • vertrekbelasting
 • reis- en annuleringsverzekering

Wij staan vanzelfsprekend open voor alle suggesties en zullen blij zijn om aan uw speciale eisen te voldoen. Maatwerk mogelijkheden zijn dan ook mogelijk, u kunt hiervoor dan ook geheel vrijblijvend contact met ons opnemen

Groep van 5 personen

1 persoonskamer P.P. v.a. 1214 euro

2 persoonskamer P.P. v.a. 1154 euro

Groep van 6 personen

1 persoonskamer P.P. v.a. 1160 euro

2 persoonskamer P.P. v.a. 1098 euro

Groep van 10 personen

1 persoonskamer P.P. v.a. 1067 euro

2 persoonskamer P.P. v.a. 1004 euro

Ja ik wil ook mee!

MEER WETEN?

< class="icon_title" style="">

VAKANTIES
< class="icon_title" style="">

GASTRONOMIE
< class="icon_title" style="">

GASTVRIJHEID
< class="icon_title" style="">

CULTUUR
< class="icon_title" style="">

NATUUR
< class="icon_title" style="">

ADVENTURE