Georgian Adventure | Maak een gastronomische tour door Georgie!
Of stel je eigen reis samen!
georgie reizen, reizen naar georgie, goedkope reizen naar georgie, vakantie georgie, vakantie reizen georgie, backpacken georgie, georgie reisbureau, georgie vakantiepakket, vakantie georgie tbilisi, vakantie tbilisi, vakantie armenie, vakantie georgie armenie, rondreis georgie, rondreis georgie armenie, georgie skieen, georgie eten, georgische keuken, georgie vakantie, georgie rondreizen, georgie vakantieland, groepsreis georgie, groepsreis armenie
596
page,page-id-596,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
gastronomie header1

Gastronomische tour in Georgië

Alle volkeren in de voormalige Sovjet-Unie geven ruimhartig toe dat de Georgiërs de meest uitmuntende tafelaars zijn. Wie met een paar vrienden aan tafel zit, ziet al snel de bedienden met enorme schalen rondrennen. Soms stapelen ze de gerechten driehoog op.

De Georgische keuken heeft een verscheidenheid aan gerechten met verschillende kruiden en specerijen. Elke historische provincie heeft ook zijn eigen specifieke culinaire tradities, zoals de Mingrelische, Kachetische en Imeretische keuken. Naast vleesgerechten is er ook een verscheidenheid aan vegetarische schotels.

Het belang van zowel eten als drinken in de Georgische cultuur wordt het best waargenomen tijdens de keipi, een traditioneel feestbanket, waar de tamada (toostmeester) een belangrijke en eervolle plaats inneemt.

Maar naast het feit dat de Georgische keuken vol staat met heerlijke gerechten, zijn er ook andere aantrekkelijkheden die de men nooit zal doen vergeten en een gevoel van vreugde geven: het aroma van de wijn, de traditie van de toast en de Georgische liederen die uit het hart, gepassioneerd worden gezongen en natuurlijk ook de Georgische volksdans met metershoge sprongen, gestileerde gevechten en gracieuze dansen. Dit alles is een lust voor het oog. “Een fenomeen dat een ieder eens in zijn leven gezien moet hebben”.

Georgië: Ontdek, ervaar en geniet!

Dag 1: Tbilisi

Vanaf Amsterdam of Dusseldorf vliegt u naar Tbilisi. Na aankomst op de luchthaven ontmoet u uw Nederlandstalige of Engelstalige reisbegeleider en hierna volgt de transfer naar uw hotel waar u met welkomst hapjes zal worden ontvangen en de reisbegeleider u zal voorzien van een gedetailleerde uitleg over het programma van de reis.

Overnachting: Hotel in Tbilisi.

1
2

Dag 2: Tbilisi

Na het ontbijt in het hotel volgt een bezoek aan de kookschool “Icarus“. Hier ontmoeten we de chef-koks, en krijgen we een introductiecursus in de Georgische keuken. Vandaag leren we verschillende gerechten te bereiden uit verschillende provincies in Georgie. Zoals khachapuri (heerlijk kaasbrood), aubergines met noten, sacivi (walnnotensaus met kalkoen) ect. Natuurlijk zullen we de verschillende gerechten proeven met verschillende soorten wijn, die worden voorgesteld door gekwalificeerde sommeliers.

Na de introductiecursus volgt een sightseeing tour in Tbilisi, waar u kunt genieten van de architectonische en culturele bezienswaardigheden van de oude stad, “Narikala” met zijn kantelen en torens en de zwavelbaden in de “Abanotubani”. Poesjkin (grote Russische dichter) spaarde zijn lovende woorden niet voor deze plaats tijdens zijn reis in Georgië. In de grond verwarmd zwavelachtig mineraal water geeft u een uniek plezier en veel energie.

Bezoek zwavelbaden (voor extra vergoeding van 25 dollar per persoon).

Diner: In een traditioneel restaurant in Tbilisi is inbegrepen.

Overnachting: Hotel in Tbilisi

Dag 3: Mtskheta

 

Ontbijt in het hotel. Vandaag vertrekken we naar Mtskheta. Hier in “Mtskheta” brengen we een bezoek aan een traditionele typishe Georgische wijnkelder en een gastvrije Georgische boerenfamilie en maken we kennis met de smaak van Georgische wijn en chacha. We nuttigen een heerlijke en traditionele lunch, welke smaak en sfeer u nog voor een lange tijd in de gedachten bij zal blijven. De wijnboer is historicus en wijnmaker en zal u bijzondere details vertellen over de geschiedenis van de wijnbouw en wijnbereiding in Georgië.

Later op de dag hebben we een sightseeing tour in de oude hoofdstad van Georgië, Mtskheta. Ze wordt beschouwd als een museum-stad en staat op de lijst van de UNESCO. Voor diegene die dat willen zullen we vervolgens kaarsen zetten in de belangrijkste kathedraal van Mtskhetade Svetitsxoveli kathedraal. Daarna bezoeken we “Jvari” een van de meest unieke monumenten in de Georgische architecuur met een prachtig uitzicht vanaf “Jvari” op twee rivieren, de Mtkvari en Aragvi.

Diner: Op eigen gelegenheid

Overnachting: Hotel in Tbilisi.

3
3

Dag 4: Kakheti, Sighnaghi, Telavi

Na ontbijt in het hotel vertrekken we voor een bezoek aan de oostzijde van Georgia (Kakheti.) Onderweg bezoeken we het klooster complex van H. George in Bodbe. Het hoofdgebouw van het klooster is de kathedraal, waar de resten van de christelijke prediker H. Nino, zijn begraven. Daarna brengen we een bezoek aan de stad van de liefde. het oude Sighnaghi, gelegen op een van de bergtoppen van Alazani vallei, ommuurd met 28 torens (XVIII eeuw) en kleurrijke gebouwen, alsof het speciaal ontworpen is voor een theatervoorstelling.

Vervolgens gaan we richting het dorp Napareuli, thuisland van de wijn Kindzmarauli. Na een lunch met een prachtig uitzicht over de vallei Alashani en het meer Lopota kunt u hier ontspannen in de prachtige omgeving en in eenheid komen met de natuur. Bij het meer krijgt u de gelegenheid om verschillende activiteiten te doen en verder te genieten van de natuur. Hier kunt u fietsen, varen, catamaran zeilen, vissen of paardrijden.

In de avond staan voor het diner overheerlijke verschillende Georgische gerechten op het menu. Zoals Khashmala (gekookt rundvlees), mtsvadi (varkensvlees barbecue), chakapuli (kalfs- of lamsvlees met tkemaly en dragon) en gebakken “dedas Puri” (brood). Daarbij krijgen we wijn uit de wijnkelder, uit “kvevri “(aarden potten begraven in de grond). Het boeket aan kleuren, geuren en smaken, maakt het proeven van qvevri-wijnen tot een ongekende belevenis!

Tenslotte krijgen we de gelegenheid om het proces van distilleren en bottelen van chacha (wodka) te zien.

Diner: Inbegrepen

Overnachting: Resort Shato Mere in Lopota

Dag 5: Tsinandali

Vandaag reizen we na het ontbijt naar het dorp Tsinandali, het beroemde centrum van de wijnbereiding. Daarna brengen we bezoek aan het museum en de historische woonplaats van Alexandre Chavchavadze, die tot een van Georgisch meest culturele plaatsen behoort. Het museum bevat een prachtig park met een kappel, waarin Alexander Griboyedov met prinses Nina Chavchavadze trouwde. Daarna brengen we een bezoek aan een wijnmakerij uit het jaar 1886 jaar en kunt u ongeveer 16.000 wijnflessen uit XIX-XX eeuw vinden. Een proeverij van 4 soorten wijn mag daarbij niet ontbreken.

Vervolgens krijgen we in een mini-fabriek in de plaats Kakheti Akhmeta de gelegenheid om te ontdekken hoe je de verschillende soorten kazen kunt bereiden . Hierna volgt de terugreis naar Tbilisi.

Diner: Op eigen gelegenheid

Overnachting: Hotel in Tbilisi.

4
6

Dag 6: Tbilisi

Na het ontbijt in het hotel te Tbilisi. kunt u op eigen gelegenheid kennis maken met deze boeiende stad. De hoofdstad Tbilisi is een stad waar de energie van de 21e eeuw zich sfeervol mengt met de zichtbaar lange geschiedenis. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is ook een multiculturele stad waar Georgische, Armeens, Apostolische, en Rooms katholieke kerken en een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. U kunt ook de kathedraal van de heilige Drievuldigheid van Tbilisi bezichtigen, de grootste kerk in Georgië en de Kaukasus. Aansluitend kunt u de Metekhi tempel, gelegen aan de Mtkvari rivier en gebouwd door de Georgische koning Vachtang Gorgasali bezichtigen. Vanaf Metekhi wandelt u naar de oude zwavelbaden en ook de daarnaast gelegen moskeeën. Verder kunt u ook Het Narikala Fort bezichtigen. Dit is een oud fort met perfect uitzicht over de stad Tbilisi.

In de avond dineren we om 19.00 uur in één van de beste traditionele restaurant in Tbilisi. waar u kunt genieten van verschillende heerlijke Georgische gerechten, Georgische wijn en een zeer sterke ChaCha, dit onder de begeleiding van traditionele Georgische liederen.

Diner: Inbegrepen

Overnachting: Hotel in Tbilisi

Dag 7: Mtiuleti, Gudauri

Na het ontbijt is er een excursie in “Mtiuleti-Khevi“. Hoog gelegen is dit een historische provincie in het noordoosten van Georgië, op de zuidelijke helling van het Grote Kaukasus gebied. Hier brengen we een bezoek aan het Ananuri complex (XVII eeuw) en Gudauri het beroemde skigebied, 2195 meter boven de zee. Vanuit hieruit reizen we door naar Kazbegi en bezoeken we het Gergeti Trinity Klooster, gelegen op 2170 meter boven de zee. Vervolgens gaan we terug naar Tbilisi.

Diner: Inbegrepen

Overnachting: Hotel in Tbilisi

7
8

Dag 8: Terugvlucht

Vandaag na het ontbnbijt wordt u naar het luchthaven gebracht voor u terugvlucht naar huis. Nog lang terugdenkend aan die prachtige en indrukwekkende reis naar Georgie.

Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden

PRIJZEN

INCLUSIEF

 • Internationale vluchten
 • Alle transport gedurende de tour
 • Gediplomeerde bekwaamde gids
 • Overnachting in 3-4 sterren hotels met ontbijt.
 • Masterclass en proeverijen zoals beschreven in het programma
 • Allen entrée tickets
 • 7x ontbijt inbegrepen
 • 2x lunch
 • 4x dinerwaarvan een welkomst diner met een dans en zang show
 • Bezoek aan Mtshketa, Khaxeti, Mtiuleti, Gudauri
 • Svetiscxoveli, Jvari, Bodbe, lopota, Ananuri
 • Luchtavenbelasting
 • Brandstoffenheffing

EXCLUSIEF

 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen
 • Alcoholische dranken die niet beschreven staan in het programma
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Vertrekbelasting
 • Reis en annulieringsverzekering
 • Toeslag eenperswoonskamer 245 euro

Wij staan vanzelfsprekend open voor alle suggesties en zullen blij zijn om aan uw speciale eisen te voldoen. Maatwerk mogelijkheden zijn dan ook mogelijk, u kunt hiervoor dan ook geheel vrijblijvend contact met ons opnemen

Groep van 5 personen

1 persoonskamer P.P. v.a. 1450 euro

2 persoonskamer P.P. v.a. 1305 euro

Groep van 6 personen

1 persoonskamer P.P. v.a. 1407 euro

2 persoonskamer P.P. v.a. 1265 euro

Groep van 10 personen

1 persoonskamer P.P. v.a. 1360 euro

2 persoonskamer P.P. v.a. 1135 euro

Ja ik wil ook mee!

MEER WETEN?

< class="icon_title" style="">

VAKANTIES
< class="icon_title" style="">

GASTRONOMIE
< class="icon_title" style="">

GASTVRIJHEID
< class="icon_title" style="">

CULTUUR
< class="icon_title" style="">

NATUUR
< class="icon_title" style="">

ADVENTURE