Georgian Adventure | Georgie het land van de eeuwoude cultuur
Georgie heeft een prachtige historische cultuur met vele bezienswaardigheden
georgie cultuur, georgie bezienswaardigheden, georgie architectuur, georgie reizen, reizen naar georgie, goedkope reizen naar georgie, vakantie georgie, vakantie reizen georgie, backpacken georgie, georgie reisbureau, georgie vakantiepakket, vakantie georgie tbilisi, vakantie tbilisi, vakantie armenie, vakantie georgie armenie, rondreis georgie, rondreis georgie armenie, georgie skieen, georgie eten, georgische keuken, georgie vakantie, georgie rondreizen, georgie vakantieland, groepsreis georgie, groepsreis armenie
302
page,page-id-302,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
cultuur header2

Georgië land van eeuwen oude cultuur

Georgië is een het land met een opmerkelijke geschiedenis en cultuur. De bijzondere geografische ligging rechtvaardigt de culturele identiteit die Georgië onderscheidt van andere landen. Enerzijds is Georgië het kruispunt van Europa en Azië en anderzijds neemt het een centrale plaats in de Kaukasus in met zijn ligging tussen de Zwarte en de Kaspische Zee, waar het altijd een belangrijke rol heeft gespeeld voor de handelaars tussen Europa en Azië.

Volgens archeologische opgravingen op het grondgebied van Georgië zijn er schedels van de eerste mensachtigen in Europa gevonden van 1,8 miljoen jaar oud. Er wordt aangenomen dat zij de eerste Europeanen waren en dat Georgië een land is van waaruit ze zich hebben verspreid naar andere delen van Europa.

Georgië: een land vol eeuwenoude cultuur

Georgische schatten

Er zijn vele redenen om Georgië te bezoeken en de vele gouden schatten zijn hier slechts een van. Het edelmetaal is ook terug te zien in de historische schatten van het land. Zo staan zijn musea vol met gouden beelden, sieraden, riemen en kronen van oude stammen en volkeren, zoals de Kolkhis. Kolkhis is het oude rijk van Georgië en volgens de legende was dit de vindplek van het Gulden vlies, waardoor bekende bezoekers zoals Jason en de Argonauten geïnspireerd raakten en het Gulden Vlies kwamen claimen om terug te brengen naar Griekenland.

foto23
cultuur2

Eeuwenoude Myhthes

Deze mythe van het Gulden Vlies weerspiegelt de historische band tussen het oude Griekenland en Georgië. Volgens de legende werd het goud op de hellingen van de Kaukasus in Georgië gewonnen door het schapenvlies hele nacht in het stromende rivier van de bergen te leggen. Deze methode van goudwinning komt nog in de Svaneti voor, een regio in de bergen van Georgië. Het hele verhaal van Jason’s zoektocht naar de vacht, evenals zijn ontmoeting met de Georgische prinses Medea dochter van Aeetes, koning van Kolkhis wordt nog steeds verteld in Homerus ‘Odyssee. Medea was alom bekend vanwege haar kennis over de geneeskrachtige krachten van planten en de bereiding van medicijnen hiervan.

Eeuwenoude cultuur

Het feit dat Georgië een rijke, eeuwenoude cultuur heeft, komt tot uiting in de overvloed aan monumenten en artefacten die zijn gemaakt in de tijdperk voor Christus. Gedurende die tijd waren de vaardigheden van de goudsmeden en architecten in de Georgische koninkrijken van Iberia en Kolkhis (Vani, Uplistsikhe) hun tijd ver vooruit. Uit archeologische onderzoeken is gebleken dat Georgische stammen metaal produceerden tijdens de Neolithische periode. Uit Griekse bronnen en mythen valt daarnaast ook af te leiden dat het Koninkrijk Kolkheti veel grote goudreserves bezat.

cultuur3
cultuur4

UNESCO wereld erfgoedlijst

Van Romeinse ruïnes tot moderne herenhuizen, Georgia heeft veel interessante en diverse gebouwen. De kerken in het land behoren misschien wel tot de grootste architectonische schat van Georgië en vele van deze kerken staan dan ook vermeld op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Overal in het land, van de grootste steden tot de meest afgelegen bergtoppen, zijn prachtige kerken te vinden met ingewikkelde details en verbazingwekkende snijwerk, die de tand des tijds hebben doorstaan.

Onvergetelijke historie

Georgië heeft een geweldig verhaal te vertellen. Alle regio’s van Georgië zijn verenigt door middel van een rijke historie en een uniek cultureel erfgoed. De verscheidenheid van zijn keuken, de alom bekende Georgische gastvrijheid en zijn eeuwenoude tradities werden en worden steeds geroemd en bewonderd door diegenen die de eer hebben gehad om dit prachtige land te bezoeken. Een ding kunnen wij met zekerheid stellen: na een bezoek aan Georgië zal dit land voor altijd een plekje veroveren in uw hart.

cultuur5
Ervaar de rijke historie van Georgië!

MEER WETEN?

< class="icon_title" style="">

VAKANTIES
< class="icon_title" style="">

GASTRONOMIE
< class="icon_title" style="">

GASTVRIJHEID
< class="icon_title" style="">

CULTUUR
< class="icon_title" style="">

NATUUR
< class="icon_title" style="">

ADVENTURE