Georgian Adventure | Georgisch tafelen
Goedkope en mooie reizen naar Georgie. All-in pakketten. Pakketten zelf samenstellen
georgie reizen, reizen naar georgie, goedkope reizen naar georgie, vakantie georgie, vakantie reizen georgie, backpacken georgie, georgie reisbureau, georgie vakantiepakket, vakantie georgie tbilisi, vakantie tbilisi, vakantie armenie, vakantie georgie armenie, rondreis georgie, rondreis georgie armenie, georgie skieen, georgie eten, georgische keuken, georgie vakantie, georgie rondreizen, georgie vakantieland, groepsreis georgie, groepsreis armenie
318
page,page-id-318,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
header tafelen

Georgisch tafelen

U kunt genieten van heerlijke Georgische gerechten en drankjes in verschillende cafés en restaurants. Echter, een van de beste manieren om de Georgische tradities, gastvrijheid, keuken en leefwijze te ervaren en te begrijpen is Supra, de Georgische tafel. De vanzelfsprekende gastvrijheid, vrijgevigheid, verscheidenheid aan gerechten en ongelooflijke wijnen bezorgen iedere levensgenieter intens plezier en genot.

Georgië: een land van unieke gastronomie

De Supra wordt traditioneel geleid door een Tamada (toost-meester), die speciaal gekozen is door de gastheer. Op alle Supras, ongeacht de grootte, is er een Tamada aanwezig die elke toost uitbrengt. Een Tamada is welbespraakt, intelligent, slim, scherpzinnig, adrem en heeft een enorm gevoel voor humor. Daarnaast moet een Tamada ook goed kunnen organiseren, want dansen, zingen en proosten moeten op deze avonden in harmonie zijn. De functie van een Tamada aan de Georgische tafel is het overbruggen van de kloof tussen het verleden, heden en de toekomst. Op deze avonden zijn dus niet alleen de gasten, maar ook hun voorouders en afstammelingen onzichtbaar aanwezig aan tafel. Een Tamada brengt dus voor zowel de zichtbare als onzichtbare aanwezigen een liefdevolle en toegewijde toost uit.

tafelen1
tafelen2

Voor de Georgische Supra hoeft niet per se een feestelijke aanleiding te zijn. In Georgië is iedere dag een reden voor een feestje en het gezellig samenkomen van vrienden en familie is erg belangrijk in dit majestueuze land. Er zijn dus genoeg redenen voor een Georgische Supra en deze komen dan ook geregeld voor. Als gasten een Supra bijwonen, bezorgt dit de gastvrije Georgiërs veel vreugde. Schroom dus niet om deel te nemen aan een Supra als je wordt uitgenodigd en geniet volop van de diversiteit aan gerechten en smaken. Je doet er immers jezelf een plezier mee, maar zeer zeker ook de gastheren voor wie het een groot genoegen is als hun gasten zich voldaan, op hun gemak en gelukkig voelen.

Naast het feit dat de Georgische Supra vol staat met heerlijke gerechten, de Tamada de gasten vermaakt met de prachtige traditie van het toosten, biedt Georgië zijn bezoekers veel meer: de aroma van wijn, de Georgische liederen die gepassioneerd worden gezongen en natuurlijk ook de Georgische volksdans met metershoge sprongen, gestileerde gevechten en gracieuze dansen. Dit alles is een lust voor het oog en een gebeurtenis die iedereen eens in zijn leven meegemaakt moet hebben.

tafelen3
Ervaar en geniet van het Georgisch tafelen!

MEER WETEN?

< class="icon_title" style="">

VAKANTIES
< class="icon_title" style="">

GASTRONOMIE
< class="icon_title" style="">

GASTVRIJHEID
< class="icon_title" style="">

CULTUUR
< class="icon_title" style="">

NATUUR
< class="icon_title" style="">

ADVENTURE