Georgian Adventure | Proef de heerlijke Georgische keuken!
Recepten, gerechten en alles uit de Georgische keuken! Smullen maar!
georgische keuken, georgische gerechten, georgisch tafelen, georgie eten, georgie reizen, reizen naar georgie, goedkope reizen naar georgie, vakantie georgie, vakantie reizen georgie, backpacken georgie, georgie reisbureau, georgie vakantiepakket, vakantie georgie tbilisi, vakantie tbilisi, vakantie armenie, vakantie georgie armenie, rondreis georgie, rondreis georgie armenie, georgie skieen, georgie eten, georgische keuken, georgie vakantie, georgie rondreizen, georgie vakantieland, groepsreis georgie, groepsreis armenie
296
page,page-id-296,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
keuken header 1

Georgische keuken

Niets vertelt u meer over de geest en de cultuur van een land dan zijn inheemse eten en wijn. Laat het eten en de wijn van Georgië nu bekend staan als een van de beste ter wereld! Zo heeft Georgië de oudste ononderbroken traditie van wijn brouwen in de wereld. Een traditie die zelfs 8.000 jaar teruggaat en waar men nu nog de vruchten van plukt. Georgië verbouwd namelijk ongeveer 800 inheemse druivensoorten. Daarnaast maakt de perfecte geografische ligging van het land het mogelijk om vele diverse druivensoorten te verbouwen.

De Georgische keuken biedt daarnaast een enorme verscheidenheid aan gerechten, die gekenmerkt worden door het gebruik van diverse smakelijke kruiden en specerijen. Zo heeft elke historische provincie van Georgië zijn eigen specifieke culinaire traditie, zoals Megrelian, Kakhetian en Imeretian keukens. En terwijl vlees een belangrijke rol inneemt binnen de Georgische keuken, wordt ook de nodige aandacht besteed aan de lokaal geproduceerde groenten en fruit. Deze unieke keuken kenmerkt zich door zijn gebruik van eerlijke biologische producten en heeft vele traditionele gerechten van een hoogstaand niveau. Bezoekers van Georgië blijven zich verwonderen over de enorme diversiteit van de Georgische keuken en genieten van zijn zoete, levendige en scherpe smaak. De rijke Georgische geschiedenis, de locatie en bodemtype dragen hier allemaal aan bij.

Georgië: een overheerlijke keuken

Een land voor levensgenieters

De relatief onbekende Georgische keuken werd bekender in de westerse wereld nadat het bekende Amerikaanse lifestyle magazine ‘de Trillist’ , Georgië hoog op een rankinglijst plaatste tussen Europese landen en het land roemde om zijn inheemse gerechten. In de lijst van de Thrillist werden 48 landen gerankt en behaalde Georgië een vierde plaats na Italië, Frankrijk en Spanje. Hiermee liet de Georgische keuken vele landen achter zich en wekte het de interesse op van voedselliefhebbers.

Een bezoek aan Georgië is werkelijk een feest voor iedere levensgenieter. Ga met een van onze reizen naar Georgië en geniet van deze unieke keuken en ervaar de Georgische gastvrijheid volop.

keuken7
keuken2

Georgische kaas

Het Georgische kaasassortiment zit vol met verschillende kazen uit alle regio’s van Georgië. Het Georgische kaasassortiment telt ongeveer zestig verschillende soorten kazen.

Kaas in Georgië wordt gemaakt van koeien-, geiten-, schapen- en buffelmelk. Enkele voorbeelden hiervan zijn schimmelkazen, gerookte kazen, babykazen met knoflook en droge kruiden, kazen bedekt met druiven, geitenkazen met druivenblad marinade, kazen in olijfolie met wortelkrullen en specerijen, gekronkelde kazen met ham, gedraaide kazen met zure kaas , gekronkeld groene kazen, stevige kazen met mint, verdraaide gerookte kazen met verschillende inhoud, evenals kazen in droge vruchtenmarinade, kazen met peper en knoflook, broodjes kaas met zure gedroogde fruitplaat, droge honingkaas, Nadughi – een soort “cottage cheese” met een zachtere smaak.

Khachapuri

Georgisch kaasbrood, ook wel bekend als de Georgische pizza. Dit is een traditionele Georgische schotel van brood gevuld met kaas. Het brood is gezuurd en men laat het gisten. Khachapuri heeft verschillende vormen en smaken. De vulling bevat kaas (verse of oude kaas, meestal suluguni), eieren en andere ingrediënten zoals bruine bonen. Een brood gebakken met een bonenvulling en aromatische kruiden.

Er zijn verschillende soorten Khachapuri in de Georgische gerechten uit verschillende regio’s van Georgië. De meest bekende is de Imeruli Khachapuri (rond brood gevuld met kaas)

Adjaruli khachapuri, waarbij het deeg wordt gevormd in een open bootvorm in het midden met de kaas. Gebakken broodkaas wordt overgoten met een rauw ei en gaat terug in de oven tot het ei gebakken is tot een spiegelei. Voor het opdienen wordt er een klont boter toegevoegd aan het gerecht.

Megruli khachapuri is vergelijkbaar met Imeruli khachapuri maar aan dit gerecht wordt op de top meer kaas toegevoegd.

keuken5
Zelf proeven? Boek nu uw vakantie!
keuken8

Churcxela

Churcxela is een zoete biologische snack. Traditionele worstvormige snoep afkomstig uit Georgië. De belangrijkste ingrediënten zijn druivensap, noten en bloem. Amandelen, walnoten, hazelnoten en soms rozijnen zijn geregen op een garen, gedoopt in verdikt druivensap of vruchtensap en gedroogd in de vorm van een worst.

Gozinaki

Gozinaki is een traditionele Georgische lekkernij gemaakt van gekarameliseerde noten, meestal walnoten, gebakken in honing en uitsluitend geserveerd met Kerst en Nieuwjaar. De Gozinaki kookmethode is zeer interessant. De noten worden goudbruin gebakken. Dan wordt honing en suiker voorverwarmd in een pan en op smaak gebracht met de noten. Dit alles wordt gemengd en verdeeld op een houten snijplank in een willekeurige massa. Op deze manier bereiden ze Georgische Nieuwjaarssnoep.

keuken4
keuken9

Pkhaleuli

Vegetarische gerechten bestaande uit een verscheidenheid van gekruide planten, meestal met een saus op walnootbasis. Met een hoofd ingrediënt zo als spinazie, aubergine, maar met elk een unieke smaak.

Pkhali

Pkhali is een origineel gekruide groenten salade (op basis van één groentesoort). Kool, aubergine, wortels, spinazie, zoete peper en uien kunnen de basis vormen van Pkhali. Het kruidenmengsel bevat walnoten, wijnazijn, knoflook, koriander, rode peper, peterselie, en zout. Alle groenten worden gekookt of gebakken en daarna fijngestampt en gemengd met kruiden. De combinatie van gekookte of gebakken groenten met verse kruiden en noten creëert een onderscheidende smaak dat Pkhali anders maakt dan de meeste groenten schotels.

keuken1
keuken3

Lobio

Lobio is gemaakt van gekookte snijbonen die gekruid zijn. De algemene en onveranderlijke componenten van het kruidenmengsel zijn uien, groenten, olie en wijnazijn. Daarnaast worden tomaten, walnoten, hardgekookte eieren en kaas toegevoegd. Ze doen er ook koriander, peterselie, selderij, prij, mint, bonenkruid, basilicum, en venkel bij. Droge kruiden zoals zwarte of rode peper, kaneel, kruidnagel, koriander, suneli (speciale Georgische kruidenmengsel), en saffraan worden ook gebruikt.

MEER WETEN?

< class="icon_title" style="">

VAKANTIES
< class="icon_title" style="">

GASTRONOMIE
< class="icon_title" style="">

GASTVRIJHEID
< class="icon_title" style="">

CULTUUR
< class="icon_title" style="">

NATUUR
< class="icon_title" style="">

ADVENTURE