Georgian Adventure | Georgie is het land van de wijnen
Proef de smaken van de Georgische wijnen!
georgie wijn, georgische wijnen, georgie wijnland, georgie reizen, reizen naar georgie, goedkope reizen naar georgie, vakantie georgie, vakantie reizen georgie, backpacken georgie, georgie reisbureau, georgie vakantiepakket, vakantie georgie tbilisi, vakantie tbilisi, vakantie armenie, vakantie georgie armenie, rondreis georgie, rondreis georgie armenie, georgie skieen, georgie eten, georgische keuken, georgie vakantie, georgie rondreizen, georgie vakantieland, groepsreis georgie, groepsreis armenie
298
page,page-id-298,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
wijn header 1

Het land van de wijn

Georgië heeft een van de oudste wijnbereidingstradities in de wereld en staat bekend als de bakermat van de wijnbouw, ook wel de ‘Cradle of Wine’ genoemd. Deze naam heeft Georgië te danken aan archeologische vondsten waaruit blijkt dat de Georgische wijnproductie te herleiden is tot 8000 jaar voor Christus. Denk aan oude wijnvaten van klei en bronzen, zilveren of gouden wijnbekers die dateren van het tweede of zelfs het derde millennium voor Christus, zaden van druiven die gevonden zijn in de oude graven van de bronstijd. Al deze historische schatten vertellen de continue geschiedenis van de Georgische wijn. Deze rijke geschiedenis verklaart tevens waarom de Georgiërs enkele van de beste wijnen ter wereld produceren.

In dit prachtige land zijn ongeveer 800 soorten druiven te vinden. Het warme klimaat en de vochtige lucht van de Zwarte Zee bieden de perfecte omstandigheden om uitstekende wijn te produceren. De gevarieerde landschap en klimaatzones van Georgië in combinatie met hardwerkende en toegewijde wijnboeren zorgen ervoor dat het Georgië is gelukt om veel meer soorten druiven te behouden en te verbouwen dan vrijwel elk ander land ter wereld.

Georgië: de bakermat van de wijnbouw

De Qvevri wijnbereiding

De Qvevri wijnbereiding wordt beoefend in heel Georgië, in het bijzonder in dorpsgemeenschappen waar de unieke soorten druiven worden geteeld. De Qvevri is een eivormig aardewerken kruik met een inwendige laag van bijenwas dat wordt gebruikt voor de fermentatie, het rijpen en het opslaan van de wijn. Qvevri wordt vaak ingegraven onder het maaiveld of geplaatst in de vloeren van grote wijnkelders. De wijnbereidingsproces omvat het persen van de druivensap en vervolgens het gieten van het sap, druivenschillen, stelen en pitten in de Qvevri. Deze wordt vervolgens verzegeld begraven in de grond, zodat de wijn kan gisten voor vijf tot zes maanden.

Kennis en ervaring van Qvevri productie en de wijnbereiding worden doorgegeven van generatie op generatie. De hele gemeenschap werkt mee aan het behouden van deze prachtige traditie door gemeenschappelijke oogsten en wijnbereidingsactiviteiten. De traditie van Qvevri wijnbereiding definieert de levensstijl van de lokale gemeenschappen in Georgië en vormt een onlosmakelijk onderdeel van de Georgische culturele identiteit en erfenis.

wijn2
wijn3

Voor wijnmakers over de hele wereld staat Qvevri symbool voor de terugkeer naar een natuurlijkere methode van wijnproductie. Deze methode staat lijnrecht tegenover de bereidingswijze van de moderne wijnindustrie. UNESCO heeft deze oude traditionele methode van wijnbrouwerij met behulp van de Qvevri aan de ‘UNESCO Intangible Cultural Heritage’ culturele erfgoedlijst gevoegd.

Georgische wijnen

Alhoewel Georgische wijnen heel beroemd zijn, genieten de wijnen nog weinig bekendheid in het Westen. Dit is zeer zeker een gemis als je het zou vragen aan de ruim 280 miljoen inwoners in de voormalige Sovjet-Unie bij wie Georgische wijnen bekendstaan als het beste welkomstdrankje aan elke dinertafel.

wijn1
Kom proeven in Georgië!

MEER WETEN?

< class="icon_title" style="">

VAKANTIES
< class="icon_title" style="">

GASTRONOMIE
< class="icon_title" style="">

GASTVRIJHEID
< class="icon_title" style="">

CULTUUR
< class="icon_title" style="">

NATUUR
< class="icon_title" style="">

ADVENTURE