Georgian Adventure | Stranden met magnetische zanden
Goedkope en mooie reizen naar Georgie. All-in pakketten. Pakketten zelf samenstellen
georgie reizen, reizen naar georgie, goedkope reizen naar georgie, vakantie georgie, vakantie reizen georgie, backpacken georgie, georgie reisbureau, georgie vakantiepakket, vakantie georgie tbilisi, vakantie tbilisi, vakantie armenie, vakantie georgie armenie, rondreis georgie, rondreis georgie armenie, georgie skieen, georgie eten, georgische keuken, georgie vakantie, georgie rondreizen, georgie vakantieland, groepsreis georgie, groepsreis armenie
425
page,page-id-425,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
magentischstranden1

Stranden met magnetische zanden

Magnetisch zand op de stranden van Georgië. Therapie en rust op het zwarte magnetische zand in Anaklia. De uniekheid van het nieuwe zeevakantieoord Anaklia is bepaald door de aanwezigheid van magnetisch zand. Dit zand werd gebracht door wateren uit de rivier Inguri van de bergen van Zemo Svaneti, rijk aan andesien. Diverse vakantieoorden aan de Zwarte Zee (Ureki, Grigoleti, Shekvetili) bevatten magnetisch zand, maar Anaklia heeft enkele voordelen ten opzichte van deze streken, namelijk een duurzaam en dor klimaat, puur zeewater, nieuwe hotels en goedkope prijzen.

Georgië: een land van pure wellness

Wat is magnetisch zand en wat zijn de voordelen?

In de oudheid gebruikten de mensen al magnetisch zand (zand met een verhoogd niveau van ferromagnetische materialen) om ijzer te creëren. Chalybes, een oude Georgische stam die precies op de kusten van de Zwarte Zee woonde, had geleerd om ijzer te maken. Over het algemeen wordt aangenomen dat zij de uitvinders waren van staal. De naam van de stam in het Grieks betekent dan ook “gehard ijzer, staal,” een term die overging in het Latijn als Chalybs, “staal”.

Op zijn beurt vaak aangehaald als de mogelijke oorsprong van de term Excalibur, de naam van de legendarische zwaard van koning Arthur. Aristoteles sprak over het feit dat Chalybes ijzer maakten van zand: ‘’…Chalybes ontleedden rivierzand meerdere malen, voegden er een brandbestendige substantie aan toe, en plaatsten het in speciaal samengestelde smeltovens; het metaal dat op deze manier werd gemaakt was zilver van kleur en roestvrij.’’ De helende eigenschappen van het magnetische zand – bij de kust van de Zwarte Zee- waren al bekend sinds de negentiende eeuw. Inwoners van de kustgebieden waren de eersten om dit uit te proberen, zij werden namelijk genezen van verschillende chronische ziekten. Artsen, wetenschappers en onderzoeksinstellingen waren geïnteresseerd in de voordelen van magnetisch zand.

ntgrng
wellness2

Genezende effecten van magnetisch zand

Magnetisch zand is een natuurlijk genezend element. Onderzoekers van verschillende landen hebben de gunstige effecten bewezen wanneer er een magnetisch veld zich bij een lichaam bevind. Onder invloed van magnetische velden zullen er chemische en biologische veranderingen plaatsvinden in het lichaam. Het heeft pijnverlichtende en ontstekingsremmende effecten en het stimuleert het herstellingsproces van weefsel dat het immuunsysteem versterkt. De doeltreffendheid van het gebruik van magnetisch zand op de volgende aandoeningen is bewezen: hart- en vaatziekte, musculoskeletale aandoeningen, aandoeningen van het zenuwstelsel, pediatrische ziekten, urogenitale aandoeningen. Zwart magnetisch zand bij de stranden van Georgië is een zeldzaam en uniek fenomeen op onze aarde.

Voel je als herboren! Boek een wellness-vakantie…

MEER WETEN?

< class="icon_title" style="">

VAKANTIES
< class="icon_title" style="">

GASTRONOMIE
< class="icon_title" style="">

GASTVRIJHEID
< class="icon_title" style="">

CULTUUR
< class="icon_title" style="">

NATUUR
< class="icon_title" style="">

ADVENTURE